Missförstånd


26
Mar 12

Hälften av kunden är mer än så

Tag aldrig mer än hälften i en affär. Ett fint gammal uttryck. Annars kommer inte kunden tillbaka för meraffär. Men vad gör man om kunderna inte själva säger till om när gränsen är passerad? Finanssektorn har svaret. Continue reading →


18
Mar 12

När kunder förlorar vad de än gör

Det pågår just nu ett stort globalt race om att införa nya regler gentemot banker och försäkringsbolag. Vi kallar det Basel och Solvency. Det görs  i syfte att hjälpa oss kunder. Men på sikt är risken påfallande stor att den intentionen driver oss alla i helt motsatt riktning. Tänk vad vi kunder blir förvånade när vi upptäcker det.

Continue reading →


6
Jan 12

Affärsvärldens detaljer överraskar rejält

De flesta affärsidéer kan lyckas. Många gånger handlar det mest om att jobba igenom detaljerna noga. Men vissa av dem verkar lyckas bättre än andra – se bara på Connys Matkasse.

Continue reading →


22
Sep 11

Hälften är mer än så

Tag aldrig mer än hälften i en affär. Ett fint gammalt uttryck. Annars kommer inte kunden tillbaka för meraffär. Men vad gör man om kunderna har ett överflöd av pengar och själva inte säger till om när gränsen är passerad? Finanssektorn kanske har svaret just nu.

Continue reading →


25
Aug 11

Facebook lanserar den porösa Schweizerosten

Schweizerostar har elastisk konsistens. Kallas rundpipiga för den stora mängden hål. Organisationer däremot betraktas ofta som fasta, definitivt utan hål. De kan kallas ”företag” för att markera den stora mängden företagsamhet som de avser innehålla. Detta ställer nu Facebook på ända. Continue reading →


7
Jul 11

Konsult-Sveriges 1000gräns passerad

Vilka är framgångsfaktorerna? Numera finns hela 10 konsultbolag på börsen – där alla har passerat den magiska gränsen 1000 anställda. Gränsen som många har diskuterat. Formen på tråden som går mellan firmans och den anställdas plånbok kan vara en viktig förklaring. Continue reading →


29
Jun 11

Lämna eller bli lämnad?

Ibland så går folket. Men ibland får de gå. Just nu hävdas att den nya ägaren till www.answer.com, en riskkapitalist, i tysthet har sparkat merparten anställda. Trots att de betalat mer än miljarden för firman. Men kanske finns det förklarande sidor på det myntet som inte så många kan se. Continue reading →


23
May 11

Morgan Stanley balanserar också på kanten

Delgivet i veckan att Swedbank, under finanskrisen, bara var 14 dagar från ren katastrof. Fast nu är verksamheten i balans igen – sägs det. Skönt att höra. Men hur kunde man föresten veta att det var exakt 14 dagar det handlade om – inte 13, eller 15, dagar? Har verkligen chefer idag sådan kontroll att de kan följa vad som sker på firman on-line så exakt? Många företags insidor skvallrar om tveksamt. Och mycket vi egentligen Inte vill veta om just detta med styrning och kontroll.

Continue reading →


12
May 11

Volvos VD: Underbetald

Har saken förståtts rätt: Leif Johansson har just nu en lön på ca 10 miljoner. Det sägs sedan att Olof Persson som beräknas tillträda i september i år skall få en lön på ca 11 miljoner. Ovanpå det finns sedan en rörlig andel – som i bästa fall kan bli rätt så stor och därför kanske i många stycken kan bli den stora delen i plånboken. Ytligt sett låter det inte som så stor skillnad mellan de två helt enkelt, men… Då har inte sådant som pensionslösningen inräknats. Och sen inte heller de eventuella skillnaderna i systemet för “bonus”. Svårt helt enkelt att svara på vad en VD tjänar. Och än svårare att svara på prisvärdheten i saken.

Men oavsett vilken nivå som de har: kan man egentligen ens fråga sig vem som är mest prisvärd? Det beror väl på vad man får för pengarna?

Så vad får man egentligen? Continue reading →


30
Mar 11

9 305 000 affärsmöjligheter försvunna för Ogilvy

Media/konst-fenomenet Andy Warhol. Han sa ju en gång att i framtiden skulle alla få 15 minuter i rampljuset. Hans berömda citat har ständigt poppat upp de senaste åren då syniker uttalar sig om alla dessa dokusåpor. Vi alla vill finnas i rampljuset. Och. Herregud vad han på sitt sätt hade rätt i just den saken. Klart att vi alla vill “finnas”.

Men. Då kom jag att tänka så här: Med 15 minuter i rampljuset får man plats med 4 personer på en timme. Med 24 timmar och 365 dagar blir det drygt 35 000 svenskar som får plats i rampljuset just i år (vi leker med tanken att rampljuset är tänt dygnet och året runt – rampljus fungerar ju faktiskt lite så numera).

Det sägs sedan, enligt SCBs data från 2010 (kan googlas), att folkmängden i Sverige är minst 9 340 000 personer.

Nyfiken undran: vart tog då alla de här svenskarna vägen?

Varje individ sägs vara en affärsmöjlighet enligt reklambyrån Ogilvy.


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat