Igen!


26
Mar 12

Hälften av kunden är mer än så

Tag aldrig mer än hälften i en affär. Ett fint gammal uttryck. Annars kommer inte kunden tillbaka för meraffär. Men vad gör man om kunderna inte själva säger till om när gränsen är passerad? Finanssektorn har svaret. Continue reading →


4
Mar 12

När vad just du tycker är någonting värt

Facebooks inbyggda “Gilla-knapp” är numera klart populär. Så populär att du kan köpa effekten för strax under 1 krona per styck. Då kommer också affärsideerna som bygger på det. En del hårdare skruvade än andra.
Continue reading →


25
Jan 12

Stackars mycket

Apple har precis släppt sitt resultat. Alla, precis alla, siffror slog i taket och övertriumferade omvärldens förväntningar. Men en siffra saknas.

Continue reading →


25
Nov 11

Tekniklöst kundorientering

Pratar om saken? Blandar in själva kunderna i saken? Så hur gör man för att kundorientera sin organisation? Varför inte istället investera sig tungt i teknik?

Continue reading →


3
Nov 11

Microsoft är i vägen för Prezi

Vi hänger inte med. Är det så vi tänker när en uppsjö av bra molnbaserade appar nu dyker upp? Är det den saken som är SAPs och Microsofts smala lycka just nu? Och är det därför som många struntar i spännande saker helt och hållet?

Continue reading →


27
Oct 11

Bo i en Latte från Starbucks

Dyrt, att bo. Kan man då, med hjälp av en kaffe latte från Starbucks, sänka sin bostadskostnad framgent? Kanske IKEAs samarbete med Skanska, som nu rullar på under rubriken BoKlok, har ett seriöst svar på den saken just nu.

Continue reading →


13
Oct 11

Bank Of America klarar sig utan kunder

Särintressen som både vill, och kan, tar makten över näringslivet. Bara man likt okända Molly Katchpole blir irriterad nog på 5 dollar i avgift.

Continue reading →


7
Oct 11

Årets Oroligaste PR-stunt?

”Vill man utmana Apples Ipad om uppmärksamheten får man sätta en saftblandare på huvudet och skrika som en stucken gris”. Citat Computer Sweden angående den här annonsdriven från Samsung Galaxy Tab. De har mycket mer rätt än de tror. Continue reading →


22
Sep 11

Hälften är mer än så

Tag aldrig mer än hälften i en affär. Ett fint gammalt uttryck. Annars kommer inte kunden tillbaka för meraffär. Men vad gör man om kunderna har ett överflöd av pengar och själva inte säger till om när gränsen är passerad? Finanssektorn kanske har svaret just nu.

Continue reading →


6
Sep 11

Rörpost med annat

Kärnkraftens vara eller inte. Koldioxidproblemets debatt. Men under ytan på dessa klassiska energifrågor utvecklar sig Gas till att bli allt mer affärsmässigt intressant. Allt förpackat i ett oskyldigt rör.

Continue reading →


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat