Redan


10
Jun 12

Elux visar Operan hur skåpet skall stå

Världen är full av de som vill något annat. Men den är också lika full av de som mest pratar om saken. Just därför bör vi nu alla notera den 18 juni år 2012. Då lanseras Äntligen det som vi alla har väntat på: En rejält bra utkiksplats över entreprenörskapets Sverige. En plats som dessutom manifesterar sig självt.

Continue reading →


9
Jun 12

Facebook + RyanAir: Mittfårans framtida vinnarkoncept

Allting för alla blir lätt inget för någon. Att fastna i mitten – ett klassiskt problem. Undrar därför just nu hur Facebook egentligen tänker på låg-prisflygets framgångar. Undrar nämligen om de inte skulle vinna en hel del på just det. Continue reading →


26
Mar 12

Hälften av kunden är mer än så

Tag aldrig mer än hälften i en affär. Ett fint gammal uttryck. Annars kommer inte kunden tillbaka för meraffär. Men vad gör man om kunderna inte själva säger till om när gränsen är passerad? Finanssektorn har svaret. Continue reading →


25
Mar 12

När Harvard körs över av Facebook

Harvard är fortfarande en av världens mest inflytelserika platser för management-utveckling. Ändå så missade man Facebook. Frågan är nu när Facebook ger igen på Harvards egen hemmaplan.

Continue reading →


4
Mar 12

När vad just du tycker är någonting värt

Facebooks inbyggda “Gilla-knapp” är numera klart populär. Så populär att du kan köpa effekten för strax under 1 krona per styck. Då kommer också affärsideerna som bygger på det. En del hårdare skruvade än andra.
Continue reading →


16
Dec 11

Facebooks grundideologi fortfarande oexploaterad

I am: ”Responsible for bringing in the right people”. En visitkorts-titel hos en av de hypade IT-konsulterna under Internets tidiga år. Vi väntar på nästa steg.

Continue reading →


28
Nov 11

Alla, eller ingen, i den mobila bankvärlden

Är det möjligt att föreställa sig att betalningar via mobiltelefon nu skall börja slå igen på allvar? Tecknen på att de borde ske är hur många som helst. Men ändå sker det så lite. Problemet är nog bara att kunna sätta namnet på ”Ingen”. Continue reading →


25
Nov 11

Tekniklöst kundorientering

Pratar om saken? Blandar in själva kunderna i saken? Så hur gör man för att kundorientera sin organisation? Varför inte istället investera sig tungt i teknik?

Continue reading →


27
Oct 11

Bo i en Latte från Starbucks

Dyrt, att bo. Kan man då, med hjälp av en kaffe latte från Starbucks, sänka sin bostadskostnad framgent? Kanske IKEAs samarbete med Skanska, som nu rullar på under rubriken BoKlok, har ett seriöst svar på den saken just nu.

Continue reading →


15
Oct 11

Det nya affärstänkets mastermind

Managementgurun Michael Porter ger 36 miljoner träffar på Google. Men varför kan man inte få veta hur många träffar man får på den kinesiska sökmotorn Baidu?

Continue reading →


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat