Serendipity


9
Jun 12

Facebook + RyanAir: Mittfårans framtida vinnarkoncept

Allting för alla blir lätt inget för någon. Att fastna i mitten – ett klassiskt problem. Undrar därför just nu hur Facebook egentligen tänker på låg-prisflygets framgångar. Undrar nämligen om de inte skulle vinna en hel del på just det. Continue reading →


23
Mar 12

Etiketten som häpnar

Om man vill synas i bruset kan man vinna på att ta i. Bara man tar i rätt. Säger det som kan hjälpa en nå det man vill. Och på rätt plats.

Continue reading →


27
Feb 12

Hur namnet blev till

Den pågående namndiskussionen kring landet Sveriges precis nyfödda prinsessa visar hur snabbt dagens nyhetsflöde kan gå. Allt gick med svindlande fart. Både upp, och ner. Däri finns något viktigt som vi kan lära oss av.

Continue reading →


26
Feb 12

Mordhotade kunder: En ny marknadsföringstrend

Henry Fords prognos: ”Alla kommer ha bilar”. Andy Warhol prognos: ”Alla kommer ha 15 minuter i rampljuset”. Mark Zuckerbergs prognos: ”Alla kommer vara uppkopplade i sociala medier”. Men för att få igenom sina prognoser tar man ibland i lite för hårt.

Continue reading →


10
Feb 12

Potentialen i Prog-glasögonens säljboom

När chefen har hatt, köper alla andra hatt. För nog pratas ofta om inflytelserika personer och företag.  Hur deras gärningar sprids som vingar för vinden och påverkar oss alla. Men vilka hattar är det som gäller just nu?

Continue reading →


17
Jan 12

Wimp, Groveshark, Spotify – och vinylbaserad kompressor

Vilken signal skall man lyssna på egentligen? Den som säger att stort kan bli större eller den som säger att smått kan bli mindre? Kanske det istället är positioner det handlar om istället. Continue reading →


1
Nov 11

50 061 Blogg-butiker startat igår

Att fundera en stund över vårt Internetanvändande. Sen tar vi saken i egna händer och bygger om traditionell verksamhet utefter det – och inte tvärtom. Då hade vi startat den här Mandel Design.

Continue reading →


15
Oct 11

Det nya affärstänkets mastermind

Managementgurun Michael Porter ger 36 miljoner träffar på Google. Men varför kan man inte få veta hur många träffar man får på den kinesiska sökmotorn Baidu?

Continue reading →


11
Oct 11

Marknadsexploaterade Hong Kong-barn

Spela fotboll med Zlatan Ibrahimovic på träningen. Sjunga en stund tillsammans med Britney Spears. Spela mot Johny Depp i en filmrepetition. Eller studera fysik tillsammans med Albert Einstein. Tänk om. Och i Hong Kong är nu sånt nästan möjligt.

Continue reading →


10
Oct 11

Förädiskt viktiga ord som finns

”Han fattas mig”, som Astrid Lindgrens figur Mattis i Rövarskogen skrek ut saken i sin bedrövelse över att Skalle-Per gått bort. Många hävdar att världen nu känns lite sämre efter att Steve Jobs har gått bort. Visst har de rätt. Tyvärr verkar dock en del peka mot att världen kan vara sämre än så.

Continue reading →


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat