Tankemodeller


25
Mar 12

När Harvard körs över av Facebook

Harvard är fortfarande en av världens mest inflytelserika platser för management-utveckling. Ändå så missade man Facebook. Frågan är nu när Facebook ger igen på Harvards egen hemmaplan.

Continue reading →


16
Dec 11

Facebooks grundideologi fortfarande oexploaterad

I am: ”Responsible for bringing in the right people”. En visitkorts-titel hos en av de hypade IT-konsulterna under Internets tidiga år. Vi väntar på nästa steg.

Continue reading →


3
Dec 11

100 knack, 10 snack, 1 tack

Hur många kundkontakter behövs för ett avslut? Kan en bra ingenjör hitta svaret? Eller är det precis tvärtom? Kanske Skype kan hjälpa oss här.

Continue reading →


2
Dec 11

Quantas investerar i Twitter

Vi Twittrar oss fram till en ny värld. Och gör vi det med hjälp av just nyss pågående flygbolagsaktiviteter kan resan dit kortas en del.

Continue reading →


27
Oct 11

Bo i en Latte från Starbucks

Dyrt, att bo. Kan man då, med hjälp av en kaffe latte från Starbucks, sänka sin bostadskostnad framgent? Kanske IKEAs samarbete med Skanska, som nu rullar på under rubriken BoKlok, har ett seriöst svar på den saken just nu.

Continue reading →


25
Oct 11

Gråterskornas återkomst

Världen förändras och så även jobben. I dagens DN-bilaga finns en lista över yrken som har gått i graven. Sumprunkare, bönhasar och lumpsamlare. Så även Gråterskor. Men är det där egentligen riktigt sant?

Continue reading →


19
Oct 11

Steve Jobs varumärkesintrång

Nice to have. Verksamheter av idag beskrivs så ibland – trots att de helst vill ha fans. Trampar man då rakt in i kundernas vardagsrum med hjälp av en Apple-kartong – just precis: kartong – kan hjälp finnas att få.

Continue reading →


16
Oct 11

Köp dina vänner på nätet

Få personer går på hyckleriet när en okänd person ringer oss och ber om en affär – genom att låtsas att man skulle vara vänner trots att man inte känner varandra. Företaget Ericsson vet den självklara saken att vänner, det skaffar man långt innan man behöver dem.

Continue reading →


15
Oct 11

Det nya affärstänkets mastermind

Managementgurun Michael Porter ger 36 miljoner träffar på Google. Men varför kan man inte få veta hur många träffar man får på den kinesiska sökmotorn Baidu?

Continue reading →


14
Oct 11

Guldläge för Vardagslivsdata AB

P-platsen full för visste inte om ledigt. Cykel till jobbet och fastnat i kön. Regnigt och önskvärt med samåkning. Frågan är bara med vem. Lös det problemet och affären i hamn. Och det är just vad som sker precis nu.

Continue reading →


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat