Analogier


9
Jun 12

Facebook + RyanAir: Mittfårans framtida vinnarkoncept

Allting för alla blir lätt inget för någon. Att fastna i mitten – ett klassiskt problem. Undrar därför just nu hur Facebook egentligen tänker på låg-prisflygets framgångar. Undrar nämligen om de inte skulle vinna en hel del på just det. Continue reading →


6
Jun 12

Världens tystaste app

Den kommersiella världen handlar om sådant som syns, och som finns. Men köpkraften hos de som är beredda att betala för motsatsen då?

Continue reading →


19
May 12

Stor vingyta, kraftig mjälte och god syn kan rädda Saab

Kondorer sitter på flera tusen meters höjd när de vilar. Kanske därför vi vanliga människor så sällan ser dem. Vi tittar inte så ofta upp rakt i himlen. Ändå är det kanske det som vi bör göra i Trollhättan just nu.

Continue reading →


14
Mar 12

Billiga erfarenheter från marknaden

Är IT viktigt för militär industri? Eller är det säkerhet som gäller? Eller rent av en civil, istället för militär, marknad? Ja, Hur gör man för att kunna förhålla sig klokt till en eventuellt fundamental marknadsförändring? Continue reading →


29
Feb 12

Marknadsmisstag gjordes bara på 80-talet

Det, under mycket lång tid, enormt framgångsrika företaget Kodak är nu på väg i konkurs. Men frågan är om inte handduken slängdes in för länge sedan – och bara vi vanliga dödliga som ser det först nu.

Continue reading →


14
Jan 12

Enklare fötter i App-träsket

Hur kan man gå i mål med att döpa ett företag till Übermind, driva saken med framgång – och sen dessutom lyckas bli uppköpta av en så etablerad global kunskapsspelare som Deloitte? Var inte tanken att det var just Deloitte själva som var ”übermind”?

Continue reading →


16
Dec 11

Facebooks grundideologi fortfarande oexploaterad

I am: ”Responsible for bringing in the right people”. En visitkorts-titel hos en av de hypade IT-konsulterna under Internets tidiga år. Vi väntar på nästa steg.

Continue reading →


27
Oct 11

Bo i en Latte från Starbucks

Dyrt, att bo. Kan man då, med hjälp av en kaffe latte från Starbucks, sänka sin bostadskostnad framgent? Kanske IKEAs samarbete med Skanska, som nu rullar på under rubriken BoKlok, har ett seriöst svar på den saken just nu.

Continue reading →


16
Oct 11

Köp dina vänner på nätet

Få personer går på hyckleriet när en okänd person ringer oss och ber om en affär – genom att låtsas att man skulle vara vänner trots att man inte känner varandra. Företaget Ericsson vet den självklara saken att vänner, det skaffar man långt innan man behöver dem.

Continue reading →


10
Oct 11

Förädiskt viktiga ord som finns

”Han fattas mig”, som Astrid Lindgrens figur Mattis i Rövarskogen skrek ut saken i sin bedrövelse över att Skalle-Per gått bort. Många hävdar att världen nu känns lite sämre efter att Steve Jobs har gått bort. Visst har de rätt. Tyvärr verkar dock en del peka mot att världen kan vara sämre än så.

Continue reading →


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat