Anomalier


11
Mar 12

Kundmyter – om Apple och andra

Tron på den rationellt agerande kunden är stark. Trots det finns just nu gott om exempel på att motsatsen gäller. Vem kan t.ex. ”bevisa” att Apples produkter är bättre? Allt handlar om “Perception”. Continue reading →


9
Oct 11

Att Wordfeud köpte upp Scrabble

Vi närmar oss ett läge där den digitala världens styrka väller både över och in i den verkliga världen. Nu senast med hjälp av den 28årige norske IT-teknikern Håkon Bertheussen.

Continue reading →


8
Jul 11

Innovationsvärldens digitala solskenshistoria

De stjäl det vi har tänkt ut och sen skickar tillbaka produkter – med god marginal. Kina: kopiornas land. Det är bilden. Men nu har miljardföretaget kinesiska Sunshine visat att vi här hemma bör tänka om. Just nu om vi driver försäkringsbolag, eller ett spelföretag. Men innovationen lär gå på export långt utanför det området. Continue reading →


23
Jun 11

Saab med foten i träsket: men vilket?

Det är nu 31 år sedan punkgruppen Ebba Grön släppte sin version av ”Staten och Kapitalet”. Då såg landet annorlunda ut. Ändå finns vissa grundtoner i låten som verkar kunna hjälpa oss att förstå vår nutid: just nu specifikt de senaste svängarna i Saab-affären. Continue reading →


30
May 11

Apple Exploderar av säljtrycket

Ett företag kan förvisso påverka sitt varumärke med sådant de gör – men det äger inte sitt varumärke själv. Det är därför vi talar om att Bygga ett varumärke. Men om ett varumärke kan byggas, ungefär som ett hus, kan det då också raseras på samma sätt som ett hus? Med tillräckligt stort tryck kanske den saken sker av sig självt just nu. Continue reading →


25
May 11

Gazprom säljer Varmluft – vinsten till Borg

Det hävdas att det faktiskt finns något vackert i affärslivet som rinner långt bortom detta med pengar. Men det finns kanske just nu belägg för att den saken inte gäller. Gas är en intressant marknad, och ryska Gazprom ett spännande företag. Ytterligare en spännande energiaktör är finansminister Anders Borg – och statliga Vattenfall. Och klimatfrågan är  klart viktig. Men för tillfället verkar de här aktörerna hålla på att tappa bort en möjlighet för oss alla.

Continue reading →


21
May 11

Riskkapitalet kokar frukost i källaren med SVT

Fenomenen Pirate Bay och Spotify finns sedan länge givetvis även inom TV. Kommersiella aktörer och teknologi både rundar och springer ifrån statliga aktörer. Riskkapitalet tjänar redan rätt bra på allt sådant. Absolut Inget av sådant är nytt eller okänt. Så varför skulle då någon bry sig om det svarta hålet svenska statens public servicebolag SVT mitt allt i detta – dessutom just Nu? Någon, eller några, med mörkersikte.

Continue reading →


20
May 11

Elände och Fattigt på Google

Vad får oss att tro att vår Eventuella entreprenörsförmåga och kreativitet Behövs? Föreställningar om att Allt det Företag pratar om faktiskt Gäller? Drömmar om något? Men vilket något Då? Utvecklingen på Google och Facebook – just Nu medan vi tänker på de sakerna – skvallrar om livet på just Entreprenöriella och Kreativa företags Insida.

Continue reading →


18
May 11

Busslink-typer tar över SAS istället

SAS har onekligen haft stora problem rätt länge. Ministrar från Flera länder (firman har mycket komplex ägarstruktur) har flaggat för försäljning. Förlusterna stora och skattepengar har skjutits till i flera vändor. Dessutom, eller kanske just därför, eller att gamla har tröttnat, har firman fått ny VD så nyss som i februari i år. Rickard Gustafson med tydligt förflutet från Finanskretsar. Men hur skall han kunna klara jobbet – han som aldrig verkar ha kört buss?

Continue reading →


14
May 11

SJ listas publikt

SJ har onekligen haft otroligt stora problem de senaste åren. Stora ständiga förseningar. Missnöjda kunder. Argt inom ägarkretsen. Ny ordförande som gick/fick gå – beroende lite på hur man ser saken.

Men.

Nu verkar saken ha löst sig. Continue reading →


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat