ABB Transformerat

Dalarnas tidning från nyss:

ABBsSenasteJätteSpännandeKinaAffärLudvika.

ABB, alltid på topplistan av nyheter under 80-talet.

Dåtida chefen: Percy Barnevik, en svensk VD-legendar. Finns givetvis böcker om honom. Satt i styrelsen för Astra, Sandvik och Skanska. Även i General Motors, alldeles nyss. Som parentes: borde därför förresten också kanske ha spännande tankar om Saab just nu.

Fusionen Asea + Boveri som blev ABB: en spännande affär. Så stor, och global, och gjordes då fortfarande finansmarknaderna var reglerade. Bland de första stegen på svenska näringslivets “globaliserings-utveckling”, som därefter kom.

Varför pratas så lite i Sverige om den här firman nuförtiden?

Är det för att de själva kanske inte pratar så mycket om “oss” längre?

Comments are closed.


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat