Logicas Chefer bry sig om C

Computer Swedens specialnummer: Framtidens “programmerare”. Vad behöver dem kunna? Umgås, ja visst. Men. Glädjande nog. Mycket än mer prat om olika programpråk i numret. Googlade just den tanken. Hittade listan nedan på “vilka programspråk som används mest just nu i världen” (langpop.com). Flera listor än så finns givetvis.

Rent konkret: är C++ snart dött eller har det en framtid? Klassisk fråga inom datakretsen. Och viktig för chefen. Vad skall han satsa på?MIT-professorn Clayton Christensen, en av de mest lästa managementtänkarna har låtit sig bli känd för begrepp av typen “Disruptive Technologies”, “Innovators Dilemma” osv. Amazonar man honom finner man ett antal bestsellers inom exakt det här problemområdet. Hur veta när skifta teknik-spår? Teoretiskt är hans (och både företrädares och efterträdares böcker – se tex Jim Utterback) resonemang mycket spännande. Dessutom, vilket gör saken än mer intressant, innehåller böckerna en extremt intressant flora av tidigare case. Hur veta när man skulle satsa på digitala kameror, mindre hårddiskar, floppy, USB etc etc etc. Verkligen spännande läsning.

Så han ger oss svaret…

På hur man gjorde FÖRUT (vilket ju per definition inte går att göra annat).

Men. Antag att mitt problem är att veta vad jag skall göra Nu.

Hur gör jag då för att veta?

Ett klassiskt dilemma?

Comments are closed.


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat