Högpresterare med svag självkänsla sökes

Att identifiera de med rätt drivkrafter bland alla de bästa – inte så lätt. Man måste trycka på rätt knappar för att få fram de drag som är viktiga.
En arbetsgivare, påfallande väletablerad, med enbart högutbildad personal, hade en princip. Helst bara högpresterare med svag självkänsla. De kunde man driva som hårdast och få ut allra mest av.
Högpresterare inte så svåridentifierade. Höga betyg. Tävlingsinriktade. Triggas av högt satta mål. Syns redan i deras cv.
Svag självkänsla betydligt svårare att identifiera. Finns i och för sig tester för sånt. Men inte troligt de sökande ville svara på den typen av frågor. Inte heller att en psykolog skulle ställa upp.

Kvarstår gör intervjun.

Kanske testa att låta dem brygga kaffe, putsa skorna och renskriva slafsiga anteckningar. Trycka till dem lite och se vad som händer. Komma försent till intervjun och se reaktionen.
Svårt att få till rekryteringsprocesser som testar det man Verkligen söker.
Bra nog finns uttryck som hjälper. Ett är att kaka söker maka. Ett annat att vi har en tendens till att tycka om människor som är som oss själva. Ett tredje är att mötet med andra ofta speglar oss själva.

Så det räcker kanske att firman i fråga anställer som de själva gillar helt automatiskt.

Alternativt kunde man göra till sin ide att utveckla starka självkänslor. Som om den saken skulle vara möjlig med denhär typen av chefer.
Men i alla fall: ingen orimlig konkurrensfördel på marknaden för högpresterare på sikt.

Comments are closed.


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat