Jämlikhetshotet GlideBikes

Kvinnors företagande gärna kopplat till barnen förvånar egentligen inte alls. Men. Då borde väl den ökade jämlikheten i hemmet påverka läget? Och ja, visst. Ett antal hemmapappors spännande affärsidéer har nu börjat konkurrenshota området.

Det klassiska uttrycket ”nöden är uppfinningens moder” illustreras påfallande snyggt av det här inlägget på Bnet. 10 Affärsidéer som bottnar i ett antal hemmapappors barnproblem presenteras.

GlideBikes är ett av dessa. De säljer cyklar. Men inte vilka cyklar som helst. Cyklar som primärt är till för att lära mycket små barn att cykla.

Lägre tyngdpunkt. Saknar pedaler. Underlättar de första stegen i att lära sig cykla.

Att träna balans och styrning är svårt nog i början.

Pedaler och annat kommer i senare steg.

Idén till firman fick Ed Mondello då hans fyraåriga dotter skulle lära sig cykla – med skrapade knän som resultat. Som en passionerad mountainbike-åkare snubblade han på ett koncept på en mässa strax senare – men det var inte bra nog för hans dotter behov. Så då var det bara att fixa saken helt själv.

Försäljningen för GlideBikes går onekligen väldigt bra. Förra året 7000 stycken blev sålda.

Tänk vad kombinationen upplevda behov och problem tillsammans med kunskap från oväntat håll kan leda till spännande ting.

Det är därför snubblande lätt att tänka att bristen på entreprenörskap i Sverige bottnar i allt för Få upplevda problem. Har vi det helt enkelt för bra på de jobb som vi redan har – för att vilja någonting mer?

Och är vi för lite hemma med barnen?

Eller rent av för Mycket hemma med barnen?

För det kanske är så helt enkelt att den kortare mamma och pappaledigheten i ett land som USA gör att dess föräldrar påtvingas behovet att lösa sina barnproblem betydligt snabbare än i landet Sverige.

Skummar man igenom inlägget från Bnet kan man faktiskt dessutom få för sig att se saken just så. Flertalet av idéerna handlar om att få tiden för livspusslet att gå ihop. Och den saken är säkert inte helt lätt i just landet USA där föräldraledigheten är påfallande kortare än just här.

Om så kanske en aktiv nerdragning av föräldrapenningen skulle Öka entreprenörskapet i Sverige.

För det är väl ändå lite synd trots allt att alla de 10 spännande idéerna som Bnet presenterar kommer från just USA?

Och det finns just faktiskt inget som helst konstigt i att sådana problem som vi lever i ger upphov till företag.

Eller?

Comments are closed.


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat