Bredbandsbolaget Färdigbyggt

På middag med en stor församling 25-åriga högutbildade ingenjörs-ekonomi-ungdomar från hela Europa. Framtidens ledare mao? Kanske…

Gjorde en galup: hur uppkopplade är de egentligen?

Svaret: de läser sina mail ett par gånger per dag. Och: de får svar ett par gånger per dag – på samma mail. Ofta, men förvånande nog inte alltid, görs allt per mobiltelefonen. Men alla har laptop och internetacess. Ca 100 mail eller Facebooks per dag (+/- 50). De förväntar sig också att kunna nå varandra, eller bli nådda, inom några timmar – om behovet är stort. Dessutom: över hela Europa. Och de ägnar ett par timmar per dag åt att slussa information digitalt mellan sig. Frågan om att vara uppkopplad: dock ingen direkt intressant fråga för dem. Mer något som bara är del av deras vardag (faktiskt rätt likt mig – trots att jag äldre).

Det tar nog en stund innan det ser ut så här i hela Europa bland detta segment av ungdomar. Tar nog än längre tid innan det ser ut så här i hela Europas näringsliv – även om många delar redan gör det. Och det kommer säkert bli två steg fram och ett tillbaka på vägen. Tex hos/med dem som egentligen inte vill/kan/får vara uppkopplade alls. Och med dem som värdesätter att umgås live. Eller kring säkerhetsfrågor eller annat. Generationsutmaningar, ekonomiska utmaningar, infrastruktur-dra-fram-kabel-utmaningar osv.

Men. Konturerna för det uppkopplade arbetssamhället börjar nu bli väldigt tydliga.

Eller?

Det färdiga färdiguppkopplade samhället – Tror vi verkligen så nu?

Intressant i sammanhanget: De gjorde ju det.

Comments are closed.


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat