9 305 000 affärsmöjligheter försvunna för Ogilvy

Media/konst-fenomenet Andy Warhol. Han sa ju en gång att i framtiden skulle alla få 15 minuter i rampljuset. Hans berömda citat har ständigt poppat upp de senaste åren då syniker uttalar sig om alla dessa dokusåpor. Vi alla vill finnas i rampljuset. Och. Herregud vad han på sitt sätt hade rätt i just den saken. Klart att vi alla vill “finnas”.

Men. Då kom jag att tänka så här: Med 15 minuter i rampljuset får man plats med 4 personer på en timme. Med 24 timmar och 365 dagar blir det drygt 35 000 svenskar som får plats i rampljuset just i år (vi leker med tanken att rampljuset är tänt dygnet och året runt – rampljus fungerar ju faktiskt lite så numera).

Det sägs sedan, enligt SCBs data från 2010 (kan googlas), att folkmängden i Sverige är minst 9 340 000 personer.

Nyfiken undran: vart tog då alla de här svenskarna vägen?

Varje individ sägs vara en affärsmöjlighet enligt reklambyrån Ogilvy.

Comments are closed.


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat