Potentialen i Prog-glasögonens säljboom

När chefen har hatt, köper alla andra hatt. För nog pratas ofta om inflytelserika personer och företag.  Hur deras gärningar sprids som vingar för vinden och påverkar oss alla. Men vilka hattar är det som gäller just nu?

Varit på resa långt bort. I Teheran för att idka ledarskapsutbildning. Hemkommen med nya kunskaper om affärsvärldens utveckling.

Mitt i allt av den stora geopolitiska diskussionen om vad som sker i världen – har befunnit mig nere på gräsrotsnivå och sett vad som sker just precis där. Kunniga näringslivsfolk och personer från offentlig sektor i Iran behöver givetvis utveckling som alla vi andra. Påfallande många med extremt stora globala affärsnät. Andra i företag som omvandlas internt.

Mitt på gatan snubblade jag på denna klassiska tidningskiosk som vi finner på många platser i världen idag. Bilden är värd en tanke i sig. För tittar man noga kan man se en småskäggig man med gamla Prog-glasögon sticka upp sitt huvud mitt bland all inhemsk litteratur och media. Det är framsidan på den ”auktoriserade” biografin av Steve Jobs. Den som precis alla i väst pratar just nu. Den hittas på gatan i Teheran.

Jag kan inte tro annat än att den mest inflytelserika managementkonsulten i världen är ”ett gammal äppelskrutt”. Hittar man boken om honom så här, då hittas den nog överallt. En sån här sak måste helt klart säga oss något. Ett antal ytterligare observationer i den riktningen under veckan styrker min uppfattning. Mobiler det finns överallt. Många har givetvis Iphones – även om de är påfallande dyra och svåra att få tag i.

Därmed kan jag inte heller tro annat än att de gamla prog-glasögonen är på väg tillbaka. Och även om jag inte haft möjligheten att kolla upp rådande säljsiffror ser jag den här observationen som tecken på att Apples inflytande på världen inte är stort, utan gigantiskt stort. Tänk om det nu betydde att hela världens affärsinnovationsklimat påverkas?

Tänker man vidare. Rent affärsmässigt borde det just nu kunna gå att göra någonting mera av det. När kommer t.ex. filmen om honom? När kommer pusslet? Och när kommer T-shirten och tröjan? Här kan endast fantasin sätta stop.

Medan vi väntar på det: ser fram mot att få följa hur framtidens ledare ändrar sin glasögonstil till en mer gammal klassisk intellektuell stil.

Comments are closed.


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat