Google visar att dagens CVn är Helt Fel

Snubblade på en lista: Google ligger numera högt upp på listor om “populäraste jobbet” (tillsammans med Apple, IKEA, McKinsey osv). Vad säger sådant  om framtiden? Och vet alla som drömmer om jobb på den här typen av företag vad dessa företag egentligen söker för typ av kompetens? Googles egen anställningsteknik säger något helt oväntat om den saken.För en tid sedan kunde man läsa i den underhållande pocketboken “Google-koden” (Andreas Ekström) om följande: På en reklampelare vid en motorväg på västkusten i USA kunde man läsa “First 10-digit prime found in consecutive digits of e.com”. Det var en rekryteringsannons (som fordrar sin tanke – om man inte är data/mattenörd förstås). Illustrerat av nedan.

När jag berättat om detta för flera kloka personer har jag fått en del intressanta svar – inklusive en hel del som givetvis inte alls klarar svaret på den indirekta frågan ovan. Den här länken fick jag dock av professor emeritus Bengt-Arne Vedin (en man som ständigt övertriumferar med spännande kopplingar) den här adressen om  Googles rekryteringsmetoder.

Följer man sen tanken som presenteras däri är det kanske snubblande nära att tänka så här: Håller detta med social kompetens på “bli alldeles för flummigt”? Eller är det rent av en “basal fråga” och sådant som i sig inte är utslagsgivande i valet av anställda? Och. Är det därmed rent av snarare djupa specialister som blir framtidens ledare?

Nörden som gäller?

Comments are closed.


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat