Jordbruket, skogsbruket, malmen: Scanias Outsourcing-framtid

Snubblade på en outsourcing-konsult.

I många outsourcing-debatter idag pratas ofta om detta med att en outsourcad verksamhet egentligen bara är en omklassificering av en verksamhet. Att den bara byter namn, men egentligen gör samma sak som tidigare. Konstruktörer på Volvo jobbar nu tex på konsultföretaget Sigma: det är väl ingen skillnad? Allt hänger ju fortfarande på Scania, Volvo, Electrolux, Atlas Copco, Sandvik osv.

En gång på världen hade vi jordbruk, skogsbruk och malm (eller rättare sagt: det har vi ju fortfarande. Men inte som då). På den tiden tillverkade bonden sin egen plog. Skogshuggaren gjorde sin egen såg. Och gruvarbetaren gjorde säkert också sin egen hacka.

Sen blev det outsourcing av sånt.

Företag av typen Scania, Volvo, Electrolux osv startades för ca 100 år sedan.

Betyder sånt här att dessa företags framtid fortfarande vilar på jordbruket, skogbruket och malmen?

Och förresten: Är det inte så att redan på tidigt 1940-tal var den här alldeles fullt av artiklar om “outsourcing”?

Vad är egentligen det som vi pratar då vi pratar om outsourcing?

Comments are closed.


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat