Undertecknad

Som Fredrik Vernersson, partner på Booz, beskrev: en stor fot i tänket. Självpåtaget yrke att observera, samla, utveckla, sprida och realisera idéer och tankar om företagandets värld i marknadsförändringarnas tid. Något som i sin tur givetvis sker med två fötter – och händer och huvud. Svårt att svara på vart idéer och tankar kommer ifrån. Men öppen för nytt.

Även påfallande inblandad i det som sker. Ett liv som konsult, föredragshållare, forskare eller rent operativt sedan länge – tex genom en bror Carl och att hjälpa en släktkopplad firma och några kul kommersiella småprojekt. Sånt kompletterar den tänkande foten med ett påfallande praktiskt inriktat liv. Uppvuxen i Entreprenörskapslivets småföretagskrets vilket präglat en hel del.

Med åren har funnits på rätt många olika platser. Skvallrar om floran. I ena änden tidig fabriksarbetare, kårknutte och tex biografmaskinist. Cinema Paradiso – givetvis en underbar film. I andra änden sådant som managementkonsult, politiskt verksam och ett antal olika typer av chefsjobb genom åren. Ett arbetsliv i olika former. En sk CV som helt enkelt spänner rätt brett. Men karaktäriseras som klart nyfiken hävdade Swedbankmannen Peter Nygårds när vi en gång arbetade ihop i närheten av hans tidigare statssekreterarliv. Det var trevligt sagt av honom – inte minst med tanke på att vi båda haft politiska engagemang. Om dock med olika riktning. Rätt mycket driv, för att citera min tidigare Chef Lena Treschow-Torell bort på Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA.

Pendlar ofta mellan olika världar. Rätt typiskt personer “som du” – som professorn Ove Granstrand från Chalmers sa en gång och gjorde mig själv rätt förvånad. Vad är det för konstigt med det? Tror gärna på växelbruk för att travestera skådespelaren Hans Alfredssons klokskapssvar om sånt. Ser detta med att tänka och att handla som två sidor av ett och samma mynt. Psykologiska tester hävdar en god förmåga till fantasi.

Kanske förklarar varför under ibland har tecknat en del olikt, men också varför bloggen i sig finns. Utvecklande. Menar att ett sådant ansvar faktiskt bör tas som det heter. Att aktivt driva en tanke fordrar sin tid och viss kraft. Själv ser jag ibland bloggen som ett sätt att sortera alla mina Post-it-lappar på. Saker jag tänkt – men inte vill glömma.

Har en akademisk hemvist på KTH. Till för en stund sedan upptagen som chef, ett relativt relativt relativt ord, för institutionen Industriell Ekonomi och Organisation. Förkortas som det som hittas här om man klickar: INDEK. Men idag friare tid för allt berört ovan. Forskning, undervisning, konsulting, entreprenörskap – saker som lockar. På andra platser, tex länkarna LinkedIn, Memoravi eller Qonnectus finns mer av konsultmässiga och näringslivsinriktade hemvister. På Cabseal istället en firma och verkstad och bror. Och på Flickr ett galleri av bilder som illusterar marknadsförändringar som kan tänkas – nu och i framtiden. Eller varför inte pröva att hitta mig på Behance?

Utbildningsmässigt Teknologie Doktor i det, och Civilingenjör – men båda rätt långt långt tillbaks. Förvisso i det avseendet många poäng bort från fabrikens familjeliv. Men ändå nog inte riktigt så långt borta trots allt från det konkreta och lilla. Samtidigt båda examen, så väl som personen, med påfallande starka inslag av Marknadsföring och strategiska frågor i sig.

Gillar för övrigt att träffas och prata – tester säger rätt social med pratet som livsluft.

Ovanpå det är jag påfallande resintresserad. Gärna till platser jag inte än sett, eller till där jag fastnat förut. Alternativ som gillas ovanligt mycket är Grendals i Boston, Jinan borti Kina eller Vladimir Gubkin Moskva. Arnoldo på SloanMIT eller Jonathan – Hong Kong nånstans. Eller varmt, var som helst. Puerto Rico på vintern, sånt drömmer jag om. För att då inte nämna allt spännande resande man numera kan göra från köksbordet med hjälp av en internetkopplad mojäng. Ibland minst lika kul.

Med en sådan här bakgrund tror jag själv, troligen föga förvånande, kraftigt på att: just globaliseringen, marknad och teknik, är otroligt viktigt i den tiden vi lever just Nu. Låt sen gå för att en del kallar sånt för Marknadsföring eller Affärsutveckling och Entreprenörskap ibland.

Men floran handlar alltså om floran. Nog här om Henrik. Även om Blomgren. Finns dessutom redan att nå tex via min traditionella akademisk hemvist: Henrik På Indek. Och vill man tex se något av den forskning jag gör: www.momarf.org. Annars, som ofta, finns andra med namne på nätet – men som inte är just den här. Just därför kan man också hitta stora delar av mina digitala fotspår sammanfattade på www.About.Me/HenrikBlomgren.


Random Posts Widget By Best Accounting Services

WP SlimStat